Στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου οι οποίες χαρακτηρίζονται από την επιρροή των Ιαπωνικών στοιχείων εξασκούνται καθημερινά αθλητές του καράτε όλων των ηλικιών από 5 ετών έως και 60+. Το Wado Ryu karate στο οποίο ειδικεύεται η σχολή, περιλαμβάνει παραδοσιακό καράτε αλλά φυσικά και αγωνιστικό. Για το λόγο αυτό η σχολή έχει αναπτύξει τμήματα για όσους επιθυμούν να εντρυφήσουν στο παραδοσιακό καράτε, στη φιλοσοφία και στην ανάλυση της πολεμικής τέχνης αλλά και σε όσους θέλουν να προχωρήσουν και σε αγωνιστικό επίπεδο και στον πρωταθλητισμό.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Σύλλογος έχει παρουσιάσει μεγάλες και σημαντικές επιτυχίες. Σήμερα, η Εθνική Ομάδα Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων περιλαμβάνει αθλητές του Συλλόγου, ενώ λαμβάνει συνεχείς διακρίσεις στα εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα και τουρνουά. Έχει ήδη στο ιστορικό της –εκτός από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα- Βαλκανικά, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια μετάλλια. Οι αθλητές της Ελληνο-Ιαπωνικής Ακαδημίας Καράτε «T. Suzuki» ξεχωρίζουν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα για το ήθος και τους τρόπους συμπεριφοράς τους, ακολουθώντας τη συμβουλή του δασκάλου τους για το «ευ αγωνίζεσθαι». Αρωγός στην προσπάθειά τους είναι ο Άγγελος Γκόργκας ο δάσκαλος του Συλλόγου (7ο Dan) , απόφοιτος του College of Sports Sciences, με ειδίκευση στην Ελεύθερη-Παιδαγωγική Γυμναστική, εγκεκριμένος προπονητής του καράτε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το Πρόγραμμα του Συλλόγου πέρα από το καθημερινό προπονητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συχνά τη φιλοξενία στο τατάμι του, διακεκριμένων εκπαιδευτών, προπονητών και παραγόντων της Ελληνικής Ομοσπονδίας καράτε, όσο και δασκάλων από συλλόγους του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός Chief Instructor του Wado International Karate Federation Jon Wicks, προκειμένου να αναπτύξει περαιτέρω τις  ικανότητες των αθλητών του.  Ο σύλλογος επίσης έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς Εθνικές Ομάδες άλλων χωρών.

Εκτός βεβαίως από τον αθλητισμό, η σχολή μας θέλει να γνωρίσει στους αθλητές και φίλους της σχολής την Ιαπωνική κουλτούρα και πολιτισμό, οργανώνοντας σεμινάρια και σχετικές παρουσιάσεις.

Στη σχολή μας εκτός από τα μαθήματα καράτε, προσφέρονται ως συμπληρωματικές ή και ανεξάρτητες δραστηριότητες στα Μέλη μας τα εξής: μαθήματα  ενδυνάμωσης, μαθήματα αυτοάμυνας και στίβος.